Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας

Άρθρα

              Στις 30 Μαρτίου 2002, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», που αποκαλούσε μάλιστα τον Χριστόδουλο «διασκεδαστή», έγραφε:«Ο Παρασκευάίδης κατασκευάζει την εικόνα ενός διεθνούς συστήματος-μπαμπούλα, το οποίο δήθεν έχει στόχο την «πνευματικότητα και γενικά τον πολιτισμό μας», καθώς και «τη διαγραφή της μνήμης… του 1821». Στην ανθελληνική αυτή συνωμοσία, συμμετέχουν προφανώς και οι απαραίτητοι εγχώριοι σύμμαχοι, οι κλασικοί Εφιάλτες. Ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει πολύ καλά την «ψυχολογία της μάζας». Εκφοβίζοντας συστηματικά το ποίμνιο, καταφέρνει να το περιχαρακώνει «μέσα στο μαντρί». Στο τέλος, επειδή δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί το έσχατο κινδυνολογικό σενάριο περί αφανισμού του γένους, οι πιστοί θα ικανοποιηθούν από την απόδοση του ηγέτη τους».
Στις αρχές του 2012, το «εφιαλτικό μέλλον για την Ελλάδα» έχει έρθει, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο κοντά στη διάλυση από ποτέ, η διαγραφή της μνήμης του 1821 επιχειρείται όχι μόνο με βιβλία αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ και οι «σύγχρονοι Εφιάλτες» αποδείχτηκε ότι δεν είναι »φαντάσματα» αλλά υπαρκτά πρόσωπα.
Όταν, το 2005, ο Χριστόδουλος μιλούσε για «σχέδιο κατά της Ελλάδας», κάποιοι τον έβρισκαν υπερβολικό.
Όταν, το 2006, είπε «να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας», πολλοί δεν τον πήραν στα σοβαρά, υπνωτισμένοι από την εικονική πραγματικότητα της δήθεν «ισχυρής Ελλάδας».
Όταν, το 2007, στο τελευταίο του μήνυμα, προέτρεπε για «αντίσταση και ανάκαμψη για ό,τι κινδυνεύει»,  είχε δει τις δύσκολες μέρες που έρχονταν…και ήθελε να προειδοποιήσει.
                                                       ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.
[ βλ. »Η Δικαίωση.Οι μεγάλες αλήθειεςτου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου»,
Έμπνευση — Έρευνα — Ανθολόγηση — Επιμέλεια: Δημήτρης Ριζούλης, δημοσιογράφος.
Το βιβλίο εκδόθηκε από την εφημερίδα «Κυριακάτικη δημοκρατία»
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, Ερατοσθένους 1, 11635 Αθήνα].

Άρθρα

Αρέσει σε %d bloggers: