Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας

Αρχική » Άρθρα » 20 Ιουλίου-Σύναξη των Ρώσων αγίων των εν Γαλλία τελειωθέντων:η αγιότητα, μια έμπρακτη απάντηση στο Nαζισμό.

20 Ιουλίου-Σύναξη των Ρώσων αγίων των εν Γαλλία τελειωθέντων:η αγιότητα, μια έμπρακτη απάντηση στο Nαζισμό.

Άρθρα

Σήμερα, μνήμη αυτών που υψώθηκαν στον ουρανό ως στάχτη και καπνός· θυμίαμα καμωμένο από ανθρώπινο κορμί.

Μνήμη Ορθοδόξων που πέθαναν σε ναζιστικά στρατόπεδα, επειδή δεν έκλιναν γόνυ στην ειδωλολατρία που κατηγοριοποιεί τις εικόνες του Θεού σε πλήρεις ανθρώπους, λιγότερο ανθρώπους και διόλου ανθρώπους.

Για να δει κανείς ότι ήταν δρόμος ολόκληρος, περπατημένος όχι με δηλώσεις, αλλά με συμμετοχή στις οδύνες των απερριμμένων.

Με εντυπωσιακή αποδόμηση της τυπολατρικής θρησκευτικότητας και με παθιασμένη πίστη στον ζωντανό Χριστό.  Με πράξη Ανάστασης στην καθημερινότητα.

  1. Άγιος Δημήτριος (Κλεπινίν), πρεσβύτερος.
  2. Αγία Μαρία (Σκόμπτσοβα), μοναχή.
  3. Άγιος Γιούρι (Σκόμπτσωφ), υιός της Αγίας Μαρίας.
  4. Άγιος Ηλίας (Φονταμίνσκυ).
  5. Άγιος Αλέξιος (Medvedkov), πρωθιερέας εν Υζίν Σαβοΐας.

James Klepinin«Να είσαι γενναία, αγαπημένη μου. Αυτή η δοκιμασία ήταν αναγκαία για μας. Φοβάμαι ότι δίναμε προτεραιότητα στην καλοπέρασή μας. Θα βγούμε από αυτή την δοκιμασία πιο δυνατοί.(…) Δεν φοβάμαι τίποτε, εκτός από τους συμβιβασμούς που μας στερούν την Θεία Χάρη.»

Οσιομάρτυρος π. Δημήτριου Κλεπινίν, αποσπάσματα από Επιστολές στην σύζυγό του Τομίν από το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, 9η Μαΐου- 1η Ιουλίου 1943.

(βλ.https://www.timesnews.gr/20-ioylioy-giortazoyn/ και https://philalethe00.wordpress.com/2015/09/27/%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%bd-%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%ce%b1/ , 20-7-2018).

Άρθρα

Αρέσει σε %d bloggers: